Pagina's

woensdag 30 oktober 2019

Rekenspelletjes bij het Rad van fortuin van Ikea

Met dit Rad van fortuin kun je zoveel spelletjes bedenken! De moeite waard voor elke groep.



Kleuters:
Tip 1: Plak de cijfers van 1 tot en met 12 op het rad. Draai aan het rad en laat kinderen net zoveel ... zoeken in de klas als het gedraaide getal.

Tip 2:
Laat de kinderen het rad draaien. Tel verder vanaf het getal van het rad stopt. Tel terug vanaf dit getal.

Tip 3:
Laat de kinderen het rad draaien. Sta net zoveel tellen op een been als het gedraaide getal.

Tip 4:
Plak de getallen tot ... op het rad. geef de kinderen een blad met vakjes. Laat ze hun eigen bingo kaart maken door ze daarin cijfers te laten schrijven. Draai het rad? Wie heeft het eerst bingo.

Tip 5:
Plak de getallen tot op het rad. Leg kaartjes met de getallen tot ... voor het rad. Draai het rad. Degene die aan de beurt is mag het getalkaartje pakken. Dan mag de volgende. Als alle kaartjes weg zijn, worden de kaartjes geteld. Wie heeft de meeste kaartjes?

Tip 6:
Oefening 5 maar dan met de structuren.  dobbelsteen of vingers.

Groep 3/4:

Tip 1:
Laat de kinderen het rad twee keer draaien. Met deze twee getallen maken ze een plus- of erafsom, net wat jij aangeeft. Laat de kinderen de som opschrijven en uitrekenen, op bijvoorbeeld een wisbordje. Dit kan ook goed in tweetallen. De één draait een som voor de ander.

Tip 2:
Plak kaartjes met getallen door elkaar heen op het rad van fortuin. Laat de kinderen een keer draaien.  Laat ze de buurgetallen opschrijven bijvoorbeeld een wisbordje. Dit kan ook goed in tweetallen. De één draait, de ander schrijft.

Tip 3:
Plak de antwoorden van een tafel  op het rad. Geef de kinderen een blad met vakjes. Laat ze hun eigen bingo kaart maken door ze daarin antwoorden van de tafels te laten schrijven. Draai het rad? Wie heeft het eerst bingo/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten