woensdag 15 januari 2020

Wijze lessen

Goed rekenonderwijs staat en valt bij goede instructie. Deze instructie krijgt inhoud mede door het gebruik van een goede didactiek en een juiste inzet van didactische aanpakken. In het boek Wijze lessen,12 bouwstenen voor effectieve didactiek, staan deze aanpakken beschreven. het boek kun je downloaden op de site Wijze Lessen", maar is ook te koop bij Bol.



"Het ABC van effectieve instructie
Duizenden leraren geven dagelijks duizenden uren les. Hoewel het takenpakket van de leraar heel divers is, is het geven van een goede les de kern van het vak. Hoe maak je effectieve lessen? Dat is de kernvraag van het boek Wijze lessen: 12 bouwstenen voor effectieve didactiek. De auteurs geven uitleg bij twaalf instructieprincipes. Ze verklaren vanuit wetenschappelijk onderzoek waarom die principes werken en ze geven voorbeelden hoe deze principes toe te passen in de klas. Ze kregen daarbij hulp van een heleboel leraren die met praktijkvoorbeelden illustreren hoe ze aan de slag gingen met de principes."

Klik hier voor de website
Als gratis download is ook een prachtig artikel van Marcel Schmeijer
Klik hier voor de link
Titel: WIJZE LESSEN
Auteurs: Tim Surma, Dr. Dominique Sluijsmans, Kristel Vanhoyweghen, Dr. Gino Camp, Prof. dr. Daniel Muijs en Prof. dr. Paul A. Kirschner
Boek: 208 pagina's, softcover
ISBN: 978 907 786 6528


Klik hier voor de link voor meer info of bestellen.

Geen opmerkingen: