woensdag 25 januari 2017

De sorteermachine

Af en toe krijg ik op school een reclame mailtje van Het Menne instituut. Dit keer kwam er een leuke oefening langs. Voor wie hem gemist heeft, ik heb hier voor u de download.

Hoe werkt het?


Zes kinderen kiezen een kaart en gaan in een willekeurig vierkant op de eerste rij staan. Vervolgens lopen ze tegelijkertijd via de verbindingspijl naar de eerste rij met cirkels. Daar komen ze een maatje tegen. Met dit maatje vergelijken ze wie van de twee het laagste dan wel het hoogste getal heeft. Wie het laagste getal heeft, volgt de pijl naar links (of houdt links aan ten opzichte van de weg die zijn maatje moet vervolgen). Wie het hoogste getal heeft volgt de pijl naar rechts (of houdt rechts aan ten opzichte van de weg die zijn maatje moet vervolgen). In het geval is gekozen voor kaarten met een bewerking vergelijken ze wie van de twee de laagste dan wel de hoogste uitkomst heeft.

Het spel kan gespeeld worden met de getallen tot 100, Maar natuurlijk ook met grotere getallen, kommagetallen, geld of met breuken. Mogelijkheden dus ook voor grotere groepen.

Download hier de beschrijving

Bron: Menne Instituut

Geen opmerkingen: