vrijdag 30 november 2018

Rekenspel 220 Sint op sneakers

Groep:            2,3,4,
Materiaal:       sneaker kaartjes, dobbelstenen

Domein:          getallen
Doel:               even getallen
Vorm:              tweetallen




Elk jaar geeft de Jumbo weer Sintboeken uit. Dit jaar, 2018, heet een van de boeken Sint op sneakers.Wat gebeurt er allemaal als Sint opeens bedenkt dat hij nieuwe, flitsende kleren wil? De meest vreemde ontwerpen komen langs. Maar niks is goed, vindt Sint. Totdat Lisa een super idee krijgt! Sint op.....
Geschreven door Jill Schirnhofer.Ze is bekend als programmamaker en presentatrice van verschillende tv-programma’s. Ze begon haar carrière bij Nickelodeon en maakt nu human interest- en reisreportages bij de NPO. ‘Sint op Sneakers’ is haar eerste sinterklaasprentenboek dat ze ook zelf heeft geïllustreerd.

Klik hier voor de link voor de digitale Sintboeken 

Het spel wat ik bedacht heb bij dit boek is het Sneaker spel. Bij dit spel heeft u de kaartjes met twee sneakers er op nodig en twee dobbelstenen. De kaartjes legt u op een stapel in het midden. Om de beurt gooien de kinderen met de dobbelstenen. Het kind dat gooit zegt het aantal ogen. Als het een even getal is mag het een kaartje pakken. Het spel stopt als de kaartjes op zijn. Wie heeft dan de meeste ogen?

Tip:
Er zijn ook dobbelstenen met hogere getallen.

Tip:
U kunt in plaats van optellen, er ook keersommen van maken.

Veel speel plezier!

Klik hier voor de link voor de grijze sneaker kaartjes.
Klik hier voor de link voor de roze sneaker kaartjes.


Geen opmerkingen: