zondag 6 september 2020

Rekenspel 270 Rijen spel met klok kijken

Groep:            4,5,
Materiaal:       kaartjes met kloktijden

Domein:          meten en meetkunde
Doel:               leren klokkijken
Vorm:              individueel, tweetallen

De eerste aanbieding:
Elk kind heeft een strook met 3 hokjes voor zich. De kaartjes met de kloktijden liggen op de kop midden tussen de kinderen in. Het kind pakt drie kaartjes en legt deze in de goede volgorde van de tijd. De andere kinderen controleren of het eerste kind het heeft goed gedaan. Als het kind het goed heeft gedaan mag het de kaartjes houden.  Dan mag de volgende speler. Als de kaartjes op zijn stopt het spel.














 
 
De tweede aanbieding:

Alle kinderen pakken om de beurt een kaartje. Het kaartje leggen ze, afhankelijk van de tijd, in het eerste, tweede of derde hok. Eenmaal neer gelegd , mag het kaartje niet worden verlegd.  Dan pakken alle kinderen om de beurt het tweede kaartje. Waar leggen ze deze neer? Is de tijd op de klok eerder dan het eerste kaartje, dan moeten ze dat wel kunnen leggen op hun strook. Lukt dan niet, dan is dit kind voor deze ronde af en moeten de kaartjes terug worden gelegd. Idem met het derde kaartje.
Als het kind alle kaartjes goed kan leggen, mag het de kaartjes houden. Wie heeft als de kaartjes van de stapel op zijn, wie heeft dan de meeste kaartjes?

De derde aanbieding:
Maak nu een strook van 5 hokjes en speel het spel weer.



Maak kaartjes van de kloktijden die u de kinderen wilt  leren.  U kunt gebruik maken van deze link

Geen opmerkingen: