maandag 23 november 2015

Rekenspel 122 Piet is verliefd spel

De Sinterklaasboeken, voorheen van DE, zijn sinds 2003 een groot succes. Dit  is het tweede jaar dat Unox de inmiddels bekende reeks uitbrengt. Johnny de Mol is nu een van de drie schrijvers van het Sinterklaasboek.  Samen met de Belgische illustrator Pieter Gaudesaboos schreef Johnny het boek ‘Piet is Verliefd’.
Het is een prachtig boekje. Het verhaal is ook voor jonge kinderen goed te volgen en de illustraties van Gaudesaboos zijn schitterend!

Voor jonge kinderen zijn betekenisvolle activiteiten een must. Pas als iets betekenis heeft wordt er door kleuters en jonge schoolkinderen geleerd. Na het lezen van dit grappige verhaal zullen de kinderen smullen van dit “Piet is verliefd spel”!Het spel:

Groep:             1, 2,3,4
Materiaal:        20 harten met de cijfers van 1 tot en met 10 er op 

                        (evt. meer kaartjes)
Domein:           getallen
Doel:               het oefenen van de splitssommen tot 10
Vorm:              tweetallen

De harten liggen op de kop op de tafel. 1 Hart ligt open op tafel. Kind 1 pakt een kaart. Zijn de harten samen 10, dan mag het kind de harten houden. Zo niet dan wordt het hart op de kop naast de beginstapel gelegd. Dan pakt kind 2 een hart. Past deze wel? Dan mag het kind de beide harten houden.
Dan wordt opnieuw een hart van de startstapel open op tafel gelegd. En het spel gaat verder. Als de harten op zijn is de winnaar degene met de meeste combi's. 

Tip: 
Je kunt ook van twee of nog meer kaartspellen de rode harten kaarten gebruiken.

Variatie
Het boek gaat ook over cadeautjes. 
Klik hier voor kaartjes met cadeauplaatjes moeilijk
Klik hier voor kaartjes met cadeauplaatjes met cijfers eenvoudig

Geen opmerkingen: