zondag 5 juli 2015

Vakantie rekenspelletjes:

Pijl en boog schieten:

Op de kermis gewonnen: een pijl en boog. Met een uitwasbare stift een bord op de deur getekend!  Eindeloos spel -en rekenplezier. Wat een pret!



Potje 12

Je hebt nodig: 2 dobbelstenen en 12 schelpen of steentjes of kroonkurken. Beide spelers gooien hun dobbelsteen. Wie het hoogste gooit, mag uit de pot een schelp pakken. Als de pot leeg is, tellen de spelers hun verzamelde schelpen. Wie de meeste heeft, is de winnaar. De dobbelstenen met een lichtjes van de Action zijn een groot succes! Je kunt het spel ook spelen met twee dobbelstenen, afhankelijk van het niveau van de spelers.



De gele auto

Tel alle gele auto's die je onderweg tegen komt. Wie het eerst bij 10 is, heeft gewonnen.

Vingerspel

Dit spel speel je met zijn tweeën of drieën. Je doet  een hand achter de rug. Samen tel je hardop: een twee drie plof. op de plof steek je je hand naar voren met bv 1 of 3 vingers. Wie het meeste aantal vingers opsteekt, heeft gewonnen. Heb  je allebei het zelfde aantal vingers, dan heeft niemand een punt. Je kunt het bijhouden door een lijstje te maken. Wie heeft na 10 x het vaakst gewonnen?


Ik ga op reis en neem mee

Dit spel  speel je met zijn tweeën.  De een begint en zegt: ik neem mee: 1 tandenborstel, de tweede zegt: ik neem mee een tandenborstel en 2 zwembroeken, de volgende zegt: ik neem mee 1 randenborstel, 2 zwembroeken, 3.....


Als je nog een idee hebt, kun je een reactie achterlaten op het blog.


Geen opmerkingen: